19 Aralık 2007 Çarşamba

Restoranlar ve oyun alanları

Gectigimiz haftasonu Ataşehir Sahan'da yemek yedik. Doğa ve biz de tabiki restoranın içindeki büyük oyun odasını görünce önce çok sevindik. Fakat yemek sırasında sürekli oyun odasından çıkmak istemeyen Doğa ile uğraşmak bir savaşa dönüştü. Hadi oynasın gelmişken diye neredeyse yemeğimi oyun odasında yedim. Yaklaşık 2 saatlik gözlemim boyunca bu oyun odasının tamamen amacından farklı kullanıldığı sonucuna vardım.
Doğa Okulları sponsor olmuş çok şık bir oyun odası yapılmış Ataşehir Sahan'a. Fakat içinde bir oyun ablaları var ki inanın görseniz ayaklarınızı vurarak kaçarsınız. Suratlarından düşen bin parça, tamamen hayattan bezmiş bir görüntü çizen bu ablalar çocuklara değil gözetmen olmak, çocuklarla hiçbir şekilde bir ilişki içinde olmamalı. Birinin kucağında yaklaşık 9 aylık bir bebek...çocuk put gibi duruyor öyle. Ayakta kucağında gezdiriyor çocuğu oyun ablası. Hiçbir iletişimi yok çocukla. Diğer yanda bir masada 3-4 yaşlarında çocuklar boyama yapıyorlar. Yerlere renkli raptiyeler düşmüş. Doğa dahil bütün 1,5 yaş civarı çocukların ilgisini çekiyor doğal olarak bu raptiyeler. Uyarıyorum ablaları; "Yutabilirler bunları" diyorum ama ne yazık ki duymamazlıktan geliyorlar.
Restoranda sigara içilmeyen bölüm ayrı fakat tabiki çoğu mekanda olduğu gibi arada herhangi bir separatör olmadığından bütün sigara dumanı olduğu gibi oyun odasında. Yemek yerken de sizin ve çocuğunuzun üzerinize sigara dumanı siniyor.
Bütün bu olumsuzlukların yanında olumlu yanları da yok değil tabii. Servis ve yemekler mükemmel. Doğa çok eğlendi. O 2 saat boyunca koşturdu durdu. Hatta langırt bile oynadık birlikte. Evet Doğa için yine gidebilirim fakat ancak çok sıkıştığım yani gidecek daha iyi bir yer bulamadığım zaman!
Çocuklar için özel alanlar oluştururken ve bu alanlarda gözetmenler çalıştırırken daha özenli olmak gerekiyor. Hele de Sahan gibi ismi kaliteli bir restoransanız daha da dikkatli olmanız gerekiyor. Ya da diğer bir seçenek de hiç böyle bir oyun alanı işine girişmemek...

1 yorum:

evrim dedi ki...

Evet kesinlikle katılıyorum.Ne yazık ki pek çok mekanda aynı sorun var.Örneğin Develi'de oyun odası yemek yenilen mekandan hayli uzakta,sigarayla filan ilgiside yok.Ablalara gelince,boyuna değişiyor ama hiç başarısız birine rastlamadım.Amaaaa oturduğumuz yerden gözlemleyememek sinir bozucu ve yorucu.
Amaç kızımı oyun oynatmaksa bunu farklı yerlerde yapabilirim zaten,o halde amaç ailece,arkadaşlarla hoş vakit geçirip yemekse her şart uygun olmalı.
Küçükyalı sahilde Niyazi Bey i tavsiye edebilirim hemde oturduğun yerden görebiliyorsun :)
Ne iyi oldu canım şu blogun :))