21 Eylül 2008 Pazar

Müthiş Sır

Secret'i okuduğumdan bu yana adında 'sır' kelimesi geçen kitaplara bir önyargı ile bakıyorum. Kesin bu da bir pazarlama harikasıdır diye. İşte ne kadar bu işlerle ilgileniyor olsan da insansın egon seni çoğu zaman esir alıyor ve böyle yargılardan kurtulman zaman alıyor malesef. Hayatın aslında her anı bir ders, bir öğrenme süreci. Sonra birgün Esra bana geldiğinde çantasından bir kitap çıkarıyor. "Sana almak geldi bu kitabı içimden. D&R'a girdim, aldım ve çıktım. Neden aldım ben de bilmiyorum" diyor. Kitabın ismi 'Müthiş Sır'.
70 sayfalık bir kitap, bir solukta okunuyor. Yazarı Mike Hernacki, reklamcılık, hukuk, borsacılık alanlarında çalıştıktan sonra yazarlığa soyunmuş. Metafizikle uğraşıyor ve de piyano çalıyor. Hayatı boyunca yazar olmak istemiş ama başarabileceğine inanmadığından bir türlü yazamamış. Planlamadığı deneyimler yaşamış gerek iş gerek özel hayatında ve hayat onu çok ilginç bir şekilde yazar olmaya zorlamış. Bu süreci ve yaşadıklarını çok yalın anlatıyor kitapta.
Farkına vardığı 'Müthiş Sır' ise şu: "Birşeyi başarmak için, o işi başarmak her ne gerektiriyorsa yapmaya hazır olmalısınız."
İlk başta çok sıradan bir cümle gibi görünse de üzerine düşününce yazarın tam olarak ne demek istediğini anlayacaksınız.
Ne tesadüftür ki:) bu kitap benim yıllardır başarmak isteyip de bir türlü cesaret edemediğim birşeye karar verme sürecimde elimdeydi. Evren bütün araçları, kaynakları sağlıyor aslında. Yeter ki farkına varalım ve de aklımızı kullanalım...

4 yorum:

ece arar dedi ki...

özgür işaretler tamam, kitabı da okudun, durum nedir:))))

Özgür Turan dedi ki...

cok yakinda ben de adında sır kelimesi gecen bir kitap yazarsam sasirmayin:)) ama bu aralar ancak Sabrın Sırrı falan olabilir.

Brajeshwari dedi ki...

Tabiki Secret'a karşı, anti kitaplar çıktı.Secret tam bir pazarlama harikası..Okuduğum kitaplarda Secret için şunu der.Bir kişi "olumlu vizyon" görerek neyi elde eder,Hiçbirşeyi..Gerekli koşulları gördüğünde elinden geleni yapmalı..Hint Kutsal kitabında da çok güzel bir söz vardır.."Yap -Bırak,Bekle ve gör"..Biz malasef yapmadan bekliyoruz..

sevgiler

Özgür Turan dedi ki...

Brajeshwari, sana aynen katılıyorum. Zaten olumlu vizyon görürken çoğunlukla olumsuzluktan yola çıkıyoruz ve olumsuzu çekiyoruz. Bu yüzden Secret harika pazarlanmış bir kitap. "Bırakmak" ise çok hem çok kolay hem de çok zor. Asıl bunu öğretmek ve anlatmak gerek insanlara.