14 Kasım 2008 Cuma

Okul durumlarımız

Geçen gün taksi şoförü sordu "ne olacaksın büyünce" diye. Bizimkinin cevap; "İtfayeci ve de postacı". Herşey bir yana bu "ve de" bağlacını kullanma şekli beni öldürüyor.
Fotoğraftaki de itfayeci yeleği ve hortumu. Geçen hafta resim dersinde yaptılar. Gymboree'de en sevdiğim ve bence en faydalı olan ders resim.

2 gündür sokaklardayız. Uzun zaman sonra ilk defa bugün pusetinde kendi kendine konuşarak, anlatarak 2 saat kadar durdu. Neyse ki bir kinder ve bir lolipop ile kapattık günü. Pek hoşlandım tabiii bu durumdan ben, havayı içime çekerek yürüdüm gönlümce. Bu mor atkı ve bere sırf ben boynuma şal bağladım diye takıldı.
Müzik & oyun dersimiz vardı bugün. Öğlene doğru aşırı yorulmuş bir şekilde çıktık oradan. Hem yorulup hem para ödüyorsunuz yok hiçbir mantığı yok bu işin. Evde yorulduğumdan daha çok yoruluyorum orada hatta çünkü Doğa bütün oyunlara benim de katılmamı ve bütün dans, hareket vs. he ne varsa benim de yapmamı istiyor. Bugün birara nevrim dönmüş "aaa yeter ama" dedim. Baktım bütün anneler aynı his içinde hepsi birden söylenmeye başladı. Neyse ki üyeliğimiz bu ay sonu bitiyor . Bu kadar sosyallik yeter anne-kız. Özgürleşme vakti gelmiştir. Aralık itibariyle haftada 3 gün yarım gün anaokuluna başlıyor cadı. Denemelerimiz başladı bu ay haftada bir saat gidiyoruz. Bayıldı yeni okula, "tavşanlı okul"diyor oraya. Ben de çok sevdim, tam bize göre sıcacık ve sevgi dolu...yakında anlatacağım size de...

7 yorum:

Turkuaz Deniz dedi ki...

Ben geldim, merhaba demek icin.
Merhaba!
Nese

Brajeshwari dedi ki...

sen anaokuluna başlamayacak misin bu durumda:)

oyunlar sensiz sıkıcı "ve de" yanlız olmaz mı..

Özgür Turan dedi ki...

Hoşgeldin Neşecim ben de geliyorum seni ziyarete bu akşam.:)

Özgür Turan dedi ki...

Göreceğiz bakalım Brajeshwari bensiz nasıl olacak anaokulu! yalnızlığı öğrensin ama dimi şimdiden. gaddar anne diyorlar bana çevremdeki bazıları ama napalım artık.

Tanya's dedi ki...

Benden de bir merhaba..en sıcağından..

Özgür Turan dedi ki...

Hoşgelmişsin Tanya'cım

Brajeshwari dedi ki...

Özgür
bloglar arası dolasirken su siteyi buldum.Senin isine yarayabilecegini dusundum. Bende yorum kutucuguna yolluyorum bu adresi... Bakarmısın?

http://montessoriegitimi.blogspot.com/