19 Aralık 2008 Cuma

Bakın nasıl yaratıyoruz

Yakınlarımda biri, isim veremiyorum. Sürekli bize gelip gider. 2 büyük oğlu var. Biri lise, diğeri de ortaokulda. 39 yaşında. Doğa'nın doğumundan beri aynen şöyle söylenir durur: "Allahım bana neden bir kız çocuk vermedin. Bu oğlanlarla uğraştırıyorsun beni. Bak Özgür nolurdu benim de böyle bir kızım olsaydı. Hani oğlanlarım da canım benim ama kız çocuk çok isterdim."
Ama bunlar beni ve Doğa'yı gördüğü her defasında tekrarlanır. Kaç defa uyardım: "Yapma bak söyleme böyle, yoksa olur." Anlatmaya çalıştım hayatımızı aslında kendimizin yarattığını.
"Saçmalama, bu yaştan sonra artık." dedi. Son zamanlarda her ay "ya hamileysem" telaşı yaşadı hatta ortada hiçbir ihtimal yokken. Çağırdı da çağırdı yani kucak açtı neredeyse ve buyrun...
Geçen hafta: "Özgür, ben hamileyim" dedi.
Ve dün aldırdı bebeğini. Mecburdu. Bakabilecek durumu yok. Eşi de istemedi.
Dikkat edelim; Ağzımızdan çıkan her kelimeye, düşündüklerimize, hayallerimize...

8 yorum:

defneyleyasamak dedi ki...

HAYDAAAA

ENERJİ dedi ki...

Evet kesinlikle çok haklısın.Büyük konuşmamak gerekiyor.Bu arada seni mimledim.Cevaplarsan sevinirim.Sevgiler:))

Ozguranne dedi ki...

O kadar haklısın ki...

funda dedi ki...

özgürrr galiba ben de çağırıyorum :)) nasıl da denk gelmiş bu yazı , bu yazıyı da çağırdım ben biri bana yol göstersin dedim..kesin :)

sufi dedi ki...

"İstedim de vermedi deme hüda
İstemedim diye bari yalan söyleme"
Farkında ya da değil evrene dille verdiğimiz emirlere sahip çıkamıyorsak vay halimize.Aldırılan o bebeğin vebali günahını kim çekecek?Üzüldüm sevgilerimle.

Brajeshwari dedi ki...

hayat...
bir de dogru istemeli.
bir arkadasim arabasini degistirmek istiyordu
istedi de istedi
onun sonra arabasiyla dayısı kaza yapti
sonra bunun üstüne yeni bir arabasi oldu..

dogru istemeli..dogru zamanda gelmeli..

Turkuaz Deniz dedi ki...

iyi seyler olsun iyi seyler olsun iyi seyler olsun...

Primarima dedi ki...

Bir yazı okumuşdum pozitif düşünce gücü adlı kitapda onu hatırladım.Tam olarak da anımsamıyorum ama bir kadın vardı derdiki hep"kaşımı gözümü oynattığım anda, herşey olsa, herkez ne dediğimi anlasa, ve yerine getirse ohh bende keyfini sürsem"kadının demek istediği rahat rahat yan gelip yatsam başkaları işlerimi yapsa idi belki ama kadın felç oldu...ve onun işlerini başkaları yapdı kendiside yattı.İsterken dikkatli olmak gerekirmiş...sevgiler.