5 Aralık 2008 Cuma

Doğumgünüm


Bugün doğmuşum gece 24:00 sularında. Annem doğuma çıkarken hastane asansöründe sıkışmış kalmış. Aradan çekmişler onu doğum sancıları çekerken. Ve sonuç, saatler süren bir ters doğum...
"Eşinizi kaybettik ama bebek yaşıyor" demişler babama. Önce bir yıkım...bir süre bekleyişten sonra neyse ki bir süre sonra annem kendine gelmiş.
Benim doğduğum yıl Dünya Kadınlar Yılı ilan edilmiş. Babam da "özgür bir kadın olsun benim kızım" demiş ve adımı koymuş. Fakat bizimkilerin alt katında yaşayan yaşlı bir dede çalmış kapılarını, ille de tutturmuş ben bu kızın kulağına ismini söyleyeceğim diye. Bizimkiler de kıramamışlar. Sonra adamcağız girmiş odaya, herkesi çıkartmış odadan ve gerçekten de kulağıma bir şeyler fısıldamış. Sonra çıkmış odadan; "Hayırlı olsun Asiye koydum kızımızın ismini" demiş. Tabii annem istememiş bu ismi ve nüfus cüzdanıma yazdırmamışlar ama her doğumgünümde anlatır dururlar bu hikayeyi.
Asiye, asi yani isyan eden demek. Hem Özgür hem asi olur mu bir insan? Olur... hem de nasıl. Bir de Yay burcu olursa şahane birşey çıkar ortaya. Anne olunca hele durum daha da vahim boyutlara ulaşır:) Vay Serdar'ın haline...ne diyelim.:) iyi ki doğmuşum.))

10 yorum:

Brajeshwari dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Brajeshwari dedi ki...

mutlu yaşlar... Güzel bir yeni yaş geçir dilerim.Hem asi, hem özgür ruhunu da severek, ikisiyle de güzel anlaşarak,sevgiyle

Primarima dedi ki...

Yeni yaşınız size herşeyin en iyisini getirsin:)Mutlu yaşlar.

funda dedi ki...

hepi bört dey özgürrrrr...

Turkuaz Deniz dedi ki...

Oy oy oyyy! Bu nasil dogum hikayesi, macera dolu! Sonunda gelmissin dunyaya, iyi de etmissin Asiye' cim:) Ozgur harika bir isim!
Iyi ki dogmussun Ozgur' cugum, neseli, mutlu, kipir kipir bir sene dilerim!
Nese

Ozguranne dedi ki...

Hem asi, hem özgür. Sevdiğimiz bileşimler bunlar. Nice mutlu yıllara!!!

ENERJİ dedi ki...

Mutlu yaşların olsun.Her şey dilediğince olsun her zaman:))

yasemin dedi ki...

nice yaşlara!

ece arar dedi ki...

eh doğum gününde söyleyeyim bari, doğduğun gün canım abimin de doğduğu gün... bir de daha özel bir şey; benim ennnn yakın arkadaşımın adı da özgür; kız özgür'lerden. laf aramızda, çok seviyorum isminizi:)

Özgür Turan dedi ki...

Hepinize tek tek teşekkür ediyorum veee sevgiyle sarılıyorum. Ne harika birşey sizleri tanışmış olmak!
Ececim, ismimi ben de pek severim:)) Abine de nice yıllara. bu arada sen de çok özelsin gerçekten.