21 Aralık 2008 Pazar

Issız Adam

Bence "Issız Adam" filminin adını, "Arızalı Adam" ya da "günümüz erkeği" olarak değiştirmek gerek. Tabii çok fazla genelleme yapmak yanlış olur ama kendimi alamıyorum böyle düşünmekten. "Ben seni hak etmiyorum" diyor ya adam kadına, işte bu laflar beni güldürüyor artık. Tam arıza bunlar!
Bir de en çok neye takıldım: O bohem kadın evlendikten sonra ceket pantalon giyen ve inci kolye takan bir başka kadın olarak çıkıyor adamın karşısına. Neden acaba evlendikten sonra herkesin bir inci kolyesi olur değil mi ama ne komik!
Neyse güldüm bir yandan ama o son sahnede kopmuşum artık zırıl zırıl ağladım. Ne arızalar geldi gözümün önüne, bir de sonra kendi arızalı hallerimi hatırladım bir ağladım bir güldüm...karıştım bugün.

4 yorum:

yasemin dedi ki...

ben kadının iç sesinden o sahnede aslında onun da evlenmediğini, kızımın fotosu diye arkadaşının cüzdanındaki resmi gösterdiğini düşünmüştüm. yani aslında o da ıssız ıssız kalmıştı, ben öyle anladım :) bi de, cem'in yuvası 25'inden itibaren tatil. 25/12-5/1 arası bir gün çocuklarla görüşebiliriz.

ece arar dedi ki...

ben de o sahneden şunu anladım; yönetmen aradan bayağı bir zaman geçtiğini bize göstermek zorunda. bunu da ancak saçları değiştirerek ve kadının da hayata küserek başka bir kadın olmaya çalışarak, inci kolyeli falan yani..
a cümleyi tamamlayamadım.
anladınız siz onu.
bu arada yasemin, senin tespit de iyiymiş. öyle midir acaba? masadan kapıp getirdi di mi cüzdanı? olabilir valla. e o zaman buluşsun bunlar bir daha, böyle kalmasın bu iş.

Primarima dedi ki...

Hala izlemiş değilim ve yorumları okumakdan hoşlanıyorum herkez nasıl farklı yorumlarda bulunuyor bu film için:)Kimi gülüyor kimi ağlıyor ama anlatıldığı kadarı ile sanırım bende ağlayanlardan olmayacağım.Bu arada bizim sınıfda çok bahsedildi kadın evlenmemiş arkadasının kızının resmi imiş yani yasemin arkadaımızın yorumu gibi...off karışık oldu.

Özgür Turan dedi ki...

yasemin, bak şimdi olabilir tabii. o zaman daha uyuz bir durum. ay sinir etti beni bu film.
Ece, yalnız zaman geçiyor kadın kendini yeniliyor ama adam aynı odunluğuyla devam dimi ama:)!
primarima, sen de izle bakalım ne yorum yapacaksın.
Benim yorumum ise şöyle arkadaşlar; adam ıssız kalmaya mahkum etmiş kendini ama kadın doğruyu söylüyor zaten baştan beri dürüsttü.