20 Kasım 2007 Salı

Çocuklarla nereye gidilir?

Çocukla gidilecek yerler sınırlı. Öyle istediğiniz gibi bir cafeye gidip keyif yapma olanağınız yok. Bir kere olmazsa olmaz bazı kriterler var; alt değiştirme ünitesi olmalı, sigara içilmemeli, çocuklar için oyun alanı olmalı. Bu üç kriteri birarada bulabileceğiniz yerler bir elinizin parmaklarından az İstanbul'da. Örneğin Anadolu yakasında bir tek Zuzu Cafe var bildiğim, oraya da rezervasyonlu gidiliyor. Yani şöyle eşinizle gidip gönül rahatlığıyla çocuğunuzu teslim edip bir kahve içemiyorsunuz.
Tabii bazı kebap restoranları var Sahan ve Develi gibi, bunların oyun alanı var fakat sigara dumanından durulmuyor. Bunu nasıl düşünemiyorlar bilemiyorum. Zaten çoğu cafe ve restoranda sigara içilmeyen bölümler o kadar dar ve sıkıcı ki değil çocukla tek başına bile oturmak istemiyor insan. Bağdat Caddesi'nde Vapiano adında yeni bir İtalyan Restoranı var. Bebek bakım odası yapmışlar. Çok güzel mama sandalyeleri de var fakat sigara sorunu orada da mevcut. Sanki içmeyenler ve de çocuk sahibi olanlar cezalı muamelesi görüyor.
Alışveriş merkezleri bu konuda özellikle son 1 yıldır daha iyiler denilenilir. Hemen hemen hepsinde alt değiştirme ünitesi var. Bugün Marks&Spencer'da bir oyun odası keşfettik Doğa ile. Gerçekten bir alışveriş mağazası için oldukça güzel bir alan oluşturmuşlar. En azından bir kişi alışveriş yaparken bir diğeri de burada rahatlıkla çocukla ilgilenip oyun oynayabilir.
Özellikle kışın çocuklarınızla rahatlıkla gidebileceğiniz mekanların eksikliğini hissediyorsunuz. Keşke bu konuda bir standart olsa ve bütün cafeler ve restoranlar buna uysa diye aklınızdan geçiriyorsunuz.

2 yorum:

evrim dedi ki...

Hmm..Doğa ve Naz ile her yere gidilir aşk olsun !!! 8 günlük anca varken Beyaz Fırın larda başlayan gezinmelerimizi anımsa,
"Burası ideal alt değişim var!"
Şaka bir yana,her bir yerlere girip çıkan,masa masa dolanan ve kendini tanıtan portakalımla bizde bu aralar gidecek yer bulamıyoruz!?
Havalar ısınmadan oh demek yok bu durumda yaşasın ev toplantıları,kahvaltıları :)))

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Ben Zuzu cafe Bağdatcaddesi sahiblerinden Eslin Sinan
Öncelikle benim kendi kızımın olduğunu ve bu sorunlarla birebir karşılaştığımı bilmenizi isterim:)
Bizim mekanımıza rezervasyonla gelebilmeniz ilk olarak sizler için önemli çünkü yerimiz çok büyük olmadığından sizlere yer temin edebilmemiz gerekiyor.Bir de en önemlisi iç mekanımızda kesinlikle sigara içilmediği için özellikle hafta sonu kahvaltı ve akşam yemeklerinde iç mekanımızda yer kalmıyor.
Ben de sizler gibi bir ebeveyn olarak çocukla nereye gidebiliriz sorusunu hep kendime sorduğum zamanlarda çıkan bu fikirle bu mekanımızı açtık.Ama sizler gibi çocuklarının ve kendi huzurunu düşünen velilerimizin desteğine ihtiyacımız var.
Bizi bulmuş olmanızdan ve bize yer verdiğiniz için size teşekkür ederiz:)
En kısa zamanda zuzucafeBağdatcaddessi ailesine ziyaretinizi bekleriz
Eslin SİNAN